نوشته شده توسط : محبوبه

دیواره بزرگ مرجانی ؛ بزرگترین صخره مرجانی در استرالیا

 

سد یا دیواره بزرگ مرجانی - Great Barrier Reef جزو عجایب هفتگانه طبیعی دنیا است. اکنون تصاویر این صخره مرجانی عظیم را مشاهده کرده و به دلیل محبوبیتش پی خواهیم برد.

تور دبی

تور زمینی باکو

تور گرجستان

در مطلب عجایب هفتگانه طبیعی دریافتیم یکی از آن‌ها بزرگترین صخره مرجانی دنیا به شمار می‌رود. این صخره به اندازه‌ای بزرگ است که فضانوردان حتی از فضا نیز می‌توانند آن را مشاهده کنند! این بخش زیبا از کره زمین از حدود هزاران سال پیش محل زندگی بی‌شمار موجود آبزی مختلف بوده، اما گرم شدن کره زمین علاوه بر مرجان‌ها، زندگی این جانوران را نیز در معرض نابودی قرار داده است.

تور وان

 

تور استانبول

پیشنهاد می‌کنیم اگر به یکی از شهرهای استان کوئینزلند استرالیا سفر کردید، حتما دیدن این سد بزرگ متشکل از صخره‌هایی پوشیده شده با مرجان‌ها را جزوی از برنامه خود قرار بدهید. هر چه باشد، دیواره مرجانی بزرگ را به عنوان نماد کوئینزلند می‌شناسند.

 

دیواره بزرگ مرجانی

 

نه تنها برای این استان، بلکه برای کل کشور استرالیا Great Barrier Reef از جمله مهمترین جاذبه‌های گردشگری است. با اطلاع از عظمت این دیواره، به دلیل محبوبیت زیادش پی خواهید برد. گفتنی است گردشگران برای دیدن این جاذبه طبیعی بی‌نظیر اغلب به یکی از شهرهای تانزویل، کنز و مکای می‌روند.

 

تور باکو

 

 

اطلاعاتی کلی درباره دیواره بزرگ مرجانی

همانطور که از نام Great Barrier Reef پیداست یک دیواره متشکل از تعداد زیادی صخره در دل اقیانوس آرام است. این دیوار از حدود 2500 صخره تشکیل شده و نزدیک به 900 جزیره را در خود جای داده است. فقط 6 درصد صخره‌ها با مرجان‌ها پوشیده شده‌اند، اما همچنان جزو عناصر اصلی دیواره بزرگ به شمار می‌روند. این مرجان‌ها پناهگاهی برای موجودات آبزی کوچک و منبع تغذیه‌ای برای جانوران بزرگتر هستند.

 

دیواره بزرگ مرجانی

 

دیوار مرجانی استرالیا در مجموع چیزی حدود 2300 کیلومتر طول دارد! صخره‌ها از آب‌های هاروی بی در کویینزلند تا زیر پایین کشور پاپوآ گینه نو کشیده شده و گستره زیادی دارند. با وجود ابعاد بسیار عظیم این شگفتی طبیعی، زمان چندان زیادی از پیدایش آن نمی‌گذرد. محققان عمر دیواره بزرگ مرجانی را بین 6 الی 8 هزار سال تخمین زده و تصور می‌کنند شکل‌گیری بعد از آخرین عصر یخ آغاز شده است. در سال 1981 سد مرجانی بزرگ استرالیا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

 

از مرجان‌ها چه می‌دانید؟

مرجان‌ها برخلاف تصور بسیاری کاشته نشده و موجوداتی بی‌حرکت محسوب می‌شوند. مرجان‌ها برای ادامه حیات به جلبک‌ها نیاز دارند. در حالت کلی آن‌ها را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد. گروهی از مرجان‌ها سخت نام داشته و کاربردشان ایجاد پایداری در اکوسیستم‌های زیرآبی است. نوع دوم مرجان نرم بوده و با تغییر جریان‌های اقیانوسی خم و راست می‌شوند. ایجاد نورهایی درخشان روی سطح آب مزیت وجود آن‌ها در یک اکوسیستم است.

 

دیواره بزرگ مرجانی

 

اگر دمای آب حتی برای 1 درجه سانتیگراد به صورت مداوم در حال تغییر باشد، سبب اعمال یک نوع فشار روی مرجان‌ها خواهد شد. این موضوع درباره دیواره بزرگ مرجانی نیز صدق می‌کند. در ادامه آن‌ها یک نوع سم از خود تولید می‌کنند، سمی که جلبک‌ها را از مرجان‌ها دور می‌کند. از طرفی رنگی شدن مرجان‌ها مدیون جلبک‌ها است، در نتیجه با جدا شدنشان، رنگ مرجان‌ها سفید خواهد شد. بازگشت این موجودات به وضعیت عادی غیر ممکن نیست، اما در صورت باقی ماندن در این حالت برای حدود دو سال، احتمال از بین رفتنشان وجود دارد.

 

بد نیست بدانید غذای حدود 9 درصد آبزیانی که در اطراف محیط بسیار گسترده دیواره بزرگ مرجانی استرالیا زندگی می‌کنند،‌ همین مرجان‌ها است. از طرفی 65 درصد آن‌ها زندگی داخل یا در اطراف مرجان‌ها را ترجیح می‌دهند. به همین دلیل وجودشان برای ادامه بقای اکوسیستم بسیار ضروری و حائز اهمیت است.

 

دیواره بزرگ مرجانی

 

سال 2012 دانشمندان اعلام کردن حجم مرجان‌های Great Barrier Reef طی 27 سال قبل نصف شده است! افزایش جمعیت ستاره‌های دریایی و وزش طوفان‌های شدید در منطقه مهمترین دلیل کاهش آن‌ها ذکر شد. البته در صورت کنترل ستاره‌ها دریایی امکان بازگشت وجود داشته و مرجان‌ها خود را ترمیم خواهند کرد.

 

چهار سال بعد و در سال 2016 مشخص شد 30 درصد مرجان‌ها سفید شده‌اند. یک سال بعد 20 درصد دیگر به این میزان افزوده شد! گرم شدن آب در نتیجه افزایش دمای کره زمین، درخشش بیش از اندازه نور آفتاب، آلودگی‌های اسیدی و شیمیایی علاوه بر تخریب‌های صورت گرفته به دست گردشگران از جمله مهمترین دلایل بروز این مشکل محسوب می‌شوند. پیش‌بینی شده باز هم بخش‌های بیشتری از مرجان‌های دیواره بزرگ مرجانی طی سال‌های آتی سفید خواهند شد.

 

تاریخچه‌ای از دیواره بزرگ مرجانی

وقتی سطح آب‌های دریای اطراف سواحل استرالیا بعد از آخرین عصر یخبندان رفته رفته بالا آمد، شکل‌گیری سد مرجانی بزرگ آغاز شد. بعد از آب شدن یخچال‌های طبیعی که در طول عصر یخ ایجاد شده بودند، مناطق ساحلی اطراف شمال شرقی کشور استرالیا کنونی زیر آب فرو رفت. البته بخش‌هایی بالای آب مانده و در نتیجه یک سری جزیره ایجاد شد.

 

دیواره بزرگ مرجانی

 

گرم و کم عمق بودن ناحیه زمینه را برای رشد مرجان‌ها در حاشیه و اطراف جزیره‌ها فراهم کرد. با کاهش عمق آب‌ها مرجان‌ها بیشتر به سمت بالا رشد کرده و بخش‌های باقی مانده از آب‌سنگ به طور مستقیم در معرض نور آفتاب قرار گرفتند. با وجود افزایش ابعاد آب‌سنگ‌ها، آن‌ها هیچوقت با یکدیگر ادغام نشدند. به همین دلیل اکنون هزاران آب‌سنگ جدا از یکدیگر، تعداد زیادی جزیره مرجانی را شکل داده‌اند. قدمت برخی از این سنگ‌ها به حدود 600 هزار سال پیش برمی‌گردد.

 



:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 خرداد 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محبوبه

کوه اورست ؛ ارتفاع، تاریخچه، اهمیت و هر چه باید درباره این قله بدانید

کوه اورست را به عنوان بلندترین قله روی کره زمین و بام سیاره آبی می‌شناسند. در این مطلب با حقایقی نظیر ارتفاع، تاریخچه و چگونگی صعود و سفر به اورست آشنا خواهیم شد.

تور گرجستان

تور دبی

تور زمینی استانبول

تور زمینی باکو

تور وان

نام‌های مختلفی برای این قله بسیار بلند وجود دارد؛ در زبان نپالی، تبتی و چینی اسم آن به ترتیب ساگارماتا، چومولونگما و ژومولانگما است. دلیل اهمیت Everest شناخته شدن آن به عنوان بلندترین نقطه دنیا است. البته معیار اندازه‌گیری ارتفاع کوه‌ها از سطح دریا است. با این احتساب، کوه اورست 8848 متر طول دارد! اورست بخشی از رشته کوه‌های هیمالیا بوده و محل قرارگیری آن، مرز ساگارماتای نپال و تبت در چین است.

تور استانبول

تا سال 1856 میلادی اورست با نام قله پانزده شناخته می‌شد. تا آن زمان ارتفاع دقیق قله نام برده مشخص نبود، اما طی پروژه نقشه‌برداری مثلثاتی بزرگ کشور هند، مهندسان توانستند ارتفاع آن به اندازه 8840 متر را ثبت کنند. 9 سال بعد انجمن سلطنتی جغرافیا کشور انگلستان نام Everest را برای کوه برگزید. جرج اورست (George Everest) به عنوان یک نقشه‌بردار و جغرافی‌دان اهل ولز الهام‌بخش این نام بود. وی بین سال‌های 1830 الی 1843 به عنوان سر نقشه‌بردار سرتاسر کشور هند فعالیت می‌کرد. البته این جغرافی‌دان حاذق، مایل به قرارگیری نامش روش کوه اورست کنونی نبود، اما در هر صورت به خاطر عدم امکان دسترسی افراد بیگانه به تبت و نپال یک نام محلی برای قله انتخاب نشد. البته نام چامولونگما تا چند قرن بین تبتی‌ها و نپالی‌ها متداول بود و قله اورست را با این نام خطاب می‌کردند.

کوه اورست

صعود به قله اورست یکی از ماجراجویانه‌ترین اعمالی است که می‌توانید در طول عمر خود انجام بدهید. البته هر کسی از عهده این کار بر نمی‌آید. صعود به بام دنیا مستلزم داشتن آمادگی جسمانی بسیار بالایی است، در غیر این صورت در طول مسیر برای خود و دیگر اعضای تیم کوهنوردی همراهتان دردسر ایجاد خواهد شد! اگرچه تا امروز افراد و گروه‌های متعددی از سراسر دنیا موفق به فتح کوه اورست شده و دیگر رسیدن به نوک آن همانند اولیه سال‌های کشف، گنگ و پیچیده نیست، اما هنوز احتمال مرگ حین صعود وجود دارد.

تور باکو

ارتفاع کوه اورست

همانطور که گفتیم حین پروژه نقشه‌برداری مثلثاتی بزرگ کشور هند ارتفاع  بام دنیا 8840 متر اعلام شد، اما اکنون فاصله آن از سطح دریا را 8848 متر می‌دانند. هنوز اختلاف‌هایی بر سر ارتفاع دقیق این کوه وجود دارد، هر چند میزان آن‌ها جزئی بوده و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

در سال 2005 سازمان ملی نقشه برداری کشور چین مدعی شد بعد از چند ماه اندازه‌گیری و محاسبه موفق به اندازه‌گیری دقیق کوه اورست شده است. این سازمان، ارتفاع قله مورد بحث را 8844.43 متر اعلام کرد. به ادعای سازمان ملی نقشه برداری چین، این دقیق‌ترین مقداری است که تا آن روز از ارتفاع بام دنیا به ثبت رسید. بعد از سال‌ها اختلاف درباره ارتفاع بلندترین نقطه روی کره زمین بین چین و نپال، آن‌ها در نهایت به صورت توافقی عدد 8848 متر را اعلام کردند.

گفتنی است محاسبه طبق بلندترین نقطه صخره و بدون در نظر گرفتن ارتفاع برف و یخ روی آن صورت گرفت. از طرفی سازمان نقشه برداری چین، در طول پروژه، موفق به اندازه‌گیری توده‌ای از یخ و برف به عمق سه متر شد که با اضافه کردن آن به عدد اعلام شده توسط آن‌ها، همان مقدار 8848 متر حاصل خواهد شد. در زمان‌های مختلف ضخامت این توده تغییر می‌کند، در نتیجه هیچوقت نمی‌توان عدد ثابت و مشخصی را برای قله اورست اعلام کرد. البته در هر صورت، تفاوت بین 3 الی 4 متر است که در 8848 متر واقعا اهمیتی ندارد! با جستجوی ارتفاع این کوه بلند در گوگل (Mount Everest Height) همین عدد 8848 را دریافت خواهید کرد.

با در نظر گرفتن ارتفاع از سطح آب‌های آزاد اورست بلندترین قله دنیا است، اما با لحاظ کردن فاکتورهای دیگر در اندازه‌گیری، تعدادی کوه مدعی دیگر نیز پیدا می‌شوند. به عنوان مهمترین رقیب Everest باید به کوه مانو کیا در هاوایی اشاره کرد که با در نظر گرفتن ارتفاع آن از پایه، در مجموع 10200 متر طول دارد! البته نزدیک به 6000 متر آن زیر سطح دریا قرار گرفته و فقط 4205 مترش از سطح دریا بالاتر است.

کوه اورست

یک فاکتور دیگر محل سر بیرون آوردن قله محسوب می‌شود. شعاع کره زمین در استوا بیشینه بوده و از بقیه نقاط بیشتر است. آتشفشان چیمبورازو در اکوادور تنها یک درجه با استوا فاصله داشته و بسیار به آن نزدیک است. برای مقایسه، فاصله کوه اورست تا کمربند میانی کره زمین 28 درجه است. در نتیجه قله چیمبورازو از مرکز زمین  6384 کیلومتر فاصله دارد، اما این مقدار برای اورست 6382 کیلومتر است. البته اختلاف در اینجا نیز جزئی بوده و فقط 2 کیلومتر است.

صعود به قله اورست

دو مسیر اصلی به منظور صعود به نوک کوه برای کوهنوردان در نظر گرفته شده است. یکی از این مسیرها در دامنه جنوبی، در نپال، واقع شده و دیگری در دامنه شمالی، در تبت، قرار دارد. البته مسیرهای فرعی متعددی نیز وجود دارند، اما کوهنوردان کمتر از آن‌ها استفاده می‌کنند. از بین دو مورد اصلی نیز مسیر شروع شده از دامنه جنوبی آسانتر بوده و اغلب ترددها برای صعود از آن صورت می‌گیرند. گفتنی است اولین صعود موفق به کوه اورست توسط ادموند هیلاری و تنزینگ نورگای در سال 1953 نیز از همین مسیر بود. از بین 15 مسیری که تا سال 1996 به منظور صعود به نوک قله شناخته می‌شد، دامنه جنوبی در نپال اولین بود.

کوه اورست

ماه می (اردیبهشت - خرداد) و قبل فرا رسیدن تابستان، برای جلوگیری از برخورد به بادهای موسمی، بهترین زمان برای صعود به بام دنیا است. اگر کوهنوردان با بادهای شدید موسمی برخورد کنند، صعودشان به شدت سخت شده و ریسک بروز مشکل افزایش پیدا خواهد کرد.

حقایقی جالب درباره کوه اورست

در ادامه قصد داریم یک سری حقایق درباره این کوه را بررسی کنیم. با اطلاع از آن‌ها تمایلتان به منظور برنامه‌ریزی برای افزایش آمادگی جسمانی و صعود به نوک قله افزایش پیدا کرده یا به طور کامل قید این ایده را خواهید زد!

عنکبوت‌های هیمالیایی

اوفریس اومنیسوپرستس نام علمی این جانور بوده و نزد عموم با عنوان عنکبوت پرشی هیمالیا شناخته می‌شود. احتمالا از شنیدن این نام به وحشت افتاده و در طول مسیر صعود، توهم پرش یکی از آن‌ها به جانتان را خواهید داشت! عنکبوت‌ هیمالیایی که در گوشه سنگ‌ها و درز صخره‌های اورست زندگی می‌کند، جزو تعداد انگشت شمار جانوران قادر به زندگی در چنین ارتفاع‌هایی محسوب می‌شود.

عنکبوت‌های هیمالیایی

آن‌ها می‌توانند حشرات قادر به پرواز در ارتفاع‌های بالای کوه‌های هیمالیا را بخورند. طبق تجربه کوهنوردان، آن‌ها را بیشتر در ارتفاع حدود 6700 متری پیدا خواهید کرد. البته در سال 1924 یک گروه کوهنوردی انگلستانی در طول مسیر صعود خود به نوک کوه اورست یک نوع ملخ مشاهده کرد. نمونه‌ای از این ملخ در موزه طبیعی انگلستان نگه داشته می‌شود.

رکوردار صعود به قله اورست

اپا شرپا یک کوهنورد اهل نپال بوده و حدود 21 مرتبه موفق به رسیدن به بام دنیا شده است! این در حالی است که بسیاری از کوهنوردان توانایی حتی یک بار صعود به قله اورست را نیز در خود نمی‌بینند! او نخستین مرتبه در ماه می 1990، بعد از سه مرتبه شکست خوردن قبل از آن، برای اولین مرتبه موفق به فتح قله شد. اپا شرپا با هدف پی بردن به رازهایی سر بیرون نیاورده درباره بلندترین نقطه دنیا، تصمیم گرفت هر سال یک مرتبه قله را فتح کند. او تا سال 2011 در مجموع 21 مرتبه به نوک قله رسید.

اپا شرپا

او طی 21 سال اخیر شاهد تغییرات مهمی در قله اورست بوده و از آن‌ها ابراز نگرانی کرده است. مهمترین نگرانی این کوهنوردی نپالی، گرم شدن کره زمین است، به طوری که در کنار بی‌شمار عواقب برای مردم ساکن سراسر کره زمین، صعود به کوه اورست را نیز دشوارتر کرده و از طرفی افراد ساکن در دامنه کوه همچون خود او را با خطر سیل رو به رو خواهد کرد.

قدمت 450 میلیون ساله

قدمت رشته کوه هیمالیا 60 میلیون سال تخمین زده می‌شود، هر چند 450 میلیون سال پیش، زمانی که سنگ‌آهک قسمتی از لایه‌های رسوبی بود، اورست به عنوان بلندترین قله این رشته کوه زیر آب قرار داشت. همین موضوع سبب شده تاریخ شناسان طی چند سال اخیر، فسیل مربوط به جانوران آبزی را در قله اورست پیدا کنند! محققان برای نخستین مرتبه در سال 1924 به این حقیقت پی بردند.

هزینه بالای صعود به کوه اورست

هر سال افراد بیشتری به صعود به بام کره زمین تمایل پیدا می‌کنند، به طوری که در برخی زمان‌ها برای ثبت نام، باید چندین ساعت در صف انتظار بنشینید! البته همه از پس هزینه‌های این سفر ماجراجویانه برنمی‌آیند. هزینه صعود به قله اورست 45 هزار دلار به بالا است. به همین دلیل علاوه بر سخت‌ترین، جزو گران‌ترین تفریح‌ها و چالش‌ها نیز محسوب می‌شود.

کوه اورست مملو از جنازه و زباله است

افزایش تعداد افراد صعودکننده به قله سبب شده آلودگی‌های محیطی نیز در پی بی‌توجهی آن‌ها به طبیعت افزایش پیدا کند. یک ارزیابی کلی نشان داد چیزی حدود 50 تن زباله در کوه اورست رها شده و سال به سال به این میزان افزوده می‌شود! در مسیر با کپسول‌های اکسیژن متعددی رو به رو خواهید شد که بعد از تمام شدن محتویاتشان، توسط کوهنوردان همینطور رها شده‌اند. البته آن‌ها بخش خوب ماجرا هستند.

مسیر رسیدن به بلندترین نقطه دنیا پر از جنازه افرادی است که به هدفشان نرسیده و حتی جانشان را در راه صعود به کوه اورست از دست داده‌اند. متاسفانه به خاطر پیچیده بودن مسیر امکان انتقال اجساد وجود نداشته و همینطور در کوه رها شده‌اند.

قله اورست هنوز در حال رشد است

در سال 1994 مشخص شد بلندترین کوه دنیا هر سال 4 میلی‌متر رشد می‌کند. حرکت دائمی صفحه‌های زمین دلیل این افزایش است. در نتیجه چند قرن دیگر ارتفاع اورست به اندازه قابل ملاحظه‌ای در مقایسه با الان بیشتر خواهد بود.



:: برچسب‌ها: تور باکو , تور استانبول ,
:: بازدید از این مطلب : 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 خرداد 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محبوبه

اعلام زمان بازگشایی مرز هوایی ترکیه با ایران

 

بسیار منتظر بازگشایی مرز هوایی ترکیه با ایران هستند. هر چه باشد، برای ایرانیان دوست‌دار سفرهای خارجی، شهرهای ترکیه نظیر استانبول محبوب‌ترین مقصد به شمار می‌روند.

تور گرجستان

تور زمینی باکو

تور باکو

تور زمینی استانبول

 

 

از جمله صنایعی که به شدت بعد از شیوع ویروس کرونا لطمه خورد، گردشگری بود. بی‌شمار کسب و کار در سراسر دنیا با این صنعت در ارتباط هستند و متاسفانه اقتصاد همه آن‌ها آسیب جدید دید؛ شرکت‌های هواپیمایی و آژانس‌های مسافرتی بخش قابل توجهی از کارمندانشان را اخراج کرده و هتل‌ها با بدهی‌های سنگین رو به رو شدند. این‌ها تنها نمونه‌ای از کسب و کارهای آسیب دیده محسوب می‌شوند.

 

تور استانبول جزو محبوب‌ترین مقاصد خارجی برای ایرانیان است. بسته شدن مرزهای کشورها به روی یکدیگر سبب شد برای حدود سه ماه از سفر به این شهر زیبا، به همراه سایر نقاط کشور ترکیه، محروم شویم، اما به نظر بازگشایی مرز هوایی ترکیه با ایران بسیار نزدیک است. گفتنی است ایران و ترکیه هر دو جزو کشورهای به شدت درگیر با ویروس تنفسی منحوس جدید محسوب می‌شوند.

 

همچنین بخوانید: ویروس کرونا در ترکیه ؛ آمار شهرهای استانبول، آنکارا و دیگر موارد

 

بر اساس گفته‌های دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفت کشور ترکیه به زودی مرزهای خود را با کشورهایی که به مرحله کنترل کروناویروس رسیده‌اند، باز خواهد کرد. این اتفاق به احتمال زیاد از نیمه دوم ماه خرداد رخ می‌دهد. بعد از بازگشایی مرز هوایی ترکیه با ایران کشورمان قادر خواهد بود با رعایت شرایطی خاص، که توسط کشور همسایه اعلام شده است، برای پروازهای خود برنامه‌‌ریزی کند.

 

کروناویروس لطمه بزرگی به کشورهای مختلف وارد کرد و آن‌ها حالا باید به فکر جبران عقب افتادگی‌های اقتصادی باشند. طی روزها و هفته‌های گذشته یک سری مذاکره بین کشورهای مختلف برای شروع مجدد سفرهای هوایی، زمینی و دریایی آغاز شد و آن‌ها تصمیم گرفتند محدودیت‌های وضع شده طی سه ماه اخیر را بردارند. گفتنی است تقریبا همه کشورهای دنیا، با هدف کنترل شیوع ویروس کرونا داخل خاک خود و جلوگیری از ورود آن از کشورهای دیگر، مرزهایشان را به روی یکدیگر بستند.

 

بازگشایی مرز هوایی ترکیه با ایران

ترکیه اعلام کرده از روز 26 خرداد مرزهایش را به روی کشورهایی که به مرحله کنترل شیوع بیماری جدید رسیده‌اند باز خواهد کرد. با توجه به وضعیت حاکم در کشورمان، این قانون درباره ایران نیز صدق می‌کند. انتظار داریم از اواخر خرداد ماه سایر کشورها نیز همچون ترکیه، بعد از اعمال یک سری پروتکل‌های بهداشتی، مرزهایشان را به روی ایران باز کنند.

 

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی، آقای مقصود اسعدی سامانی، به تازگی صحبت‌هایی درباره برنامه ترکیه به منظور عادی‌سازی اوضاع در کشور خود داشته است. به گفته این مقام مسئول ایرانی، از ۲۷ می (۷ خرداد) افراد زیر ۲۰ سال و بالای ۶۵ سال قادر خواهند بود به شهرهای کشور همسایه‌مان مسافرت کنند. همچنین مکان‌های تفریحی، استراحتگاه‌ها و حتی استخرها و مراکز ورزشی از یکم ژوئن (۱۲ خرداد) فعالیتشان را مجددا آغاز می‌کنند.

 

ترکیه مدتی است محدودیت‌هایی برای تردد در سطح شهرهای مختلف وضع کرده است، اما طبق صحبت‌های مقصود اسعدی سامانی، ممنوعیت‌های مربوط به قرنطینه خانگی اجباری از روز دوازهم خرداد ماه منحل می‌شوند. البته مردم همچنان نمی‌توانند آزادانه به مکان‌های عمومی بروند. این مکان‌ها برای مردم دو هفته بعد (26 خرداد) بازگشایی خواهند شد.

 

قرار نیست به یکباره وضعیت به حالت عادی برگردد، به طوری که حتی بعد از بازگشایی مرز هوایی ترکیه با ایران یک سری کسب و کارها تعطیل باقی می‌مانند. به عنوان نمونه سالن‌های سینما و تئاتر از یازدهم تیر ماه مجاز به از سر گیری فعالیت‌ها هستند.



:: برچسب‌ها: تور باکو , تور استانبول ,
:: بازدید از این مطلب : 153
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 خرداد 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محبوبه

ترسناک ترین اسرار که فقط خلبان‌ها می‌دانند!

خلبان ها با هدف جلوگیری از هرج و مرج در کابین مسافران، از گفتن اسرار زیادی خود داری می‌کنند. ترسناک ترین اسرار مربوط به سفرهای هوایی که در ادامه اشاره می‌کنیم بهتر است مخفی باقی بمانند!

تور زمینی باکو

تور استانبول

اگر هر آن چه خلبان‌ ها درباره هواپیما و سفرهای هوایی می‌دانند، پیش از بلند شدن وسیله از زمین به مسافران اعلام کنند، اغلب آن‌ها احتمالا هواپیما را ترک خواهند کرد! به عنوان نمونه آن‌ها هرگز درباره میزان خطر چاله‌های هوایی صحبتی به میان نمی‌آورند. عدم اعلام عمر هواپیمایی که مسافران اکنون سوار آن شده‌اند یکی دیگر از ترسناک ترین اسرار است که باید مخفی بماند!تور باکو

بر اساس یک پست منتشر شده در وب سایت Quora توسط یک خلبان، آن‌ها هر آن چه می‌دانند را با مسافران به اشتراک نمی‌گذارند، چرا که ترسناک ترین اسرار نهفته در سینه‌هایشان، جز ترس و دلهره ثمره دیگری برای مسافران نخواهند داشت. در ادامه به بررسی گفته‌های این خلبان می‌پردازیم. پست وی در Quora بازدید زیادی توسط کاربران این وب سایت داشته است.

ترسناک ترین اسرار پروازهای هوایی از زبان یک خلبان

به عقیده وی چاله‌‌های هوایی قادرند برای مدت زمانی کوتاه هواپیما را تحت تاثیر قرار بدهند. به گفته او، متاسفانه مسافران از کمربند ایمنی می‌ترسند و در حالی که باید همیشه در حالت بسته بماند، آن را بعد از اوج گرفتن هواپیما به شکلی شل رها می‌کنند. طبق گفته این خلبان، چاله‌های هوایی ممکن است هر زمانی بدون هشدار قبلی رخ بدهند. با این حال، وقتی خلبان از مهمانداران درخواست می‌کند که از رفت و آمد در کابین مسافران خودداری کرده و بعد از نشستن، کمربند ایمنی خود را ببندند، موضوع جدی شده است.تور زمینی استانبول

تور گرجستان

ترسناک ترین اسرار خلبان‌ هایکی دیگر از ترسناک ترین اسرار که خلبان یا کادر پرواز در صورت اطلاع از آن از اعلامش به مسافران خودداری می‌کند، وجود بمب در هواپیما است. بر اساس گفته‌های یکی از ماموران امنیت پرواز شرکت‌های هواپیمایی، کادر پرواز دوست ندارد مسافران از شدت ترس به خود بلرزند و صندلی‌هایشان را کثیف کنند! این ترس تا جایی پیش می‌رود که برخی مسافران تلاش خواهند کرد بعد از باز کردن در اضطراری از آن خارج شوند، ولو این که هواپیما با سرعت چند صد کیلومتر بر ساعت در حال پرواز باشد!

مقاله پیشنهادی: چرا حالت پرواز گوشی باید داخل هواپیما فعال شود؟

خلبان‌ های دیگر مدعی شده‌اند برخورد با مشکل در زمان تلاش برای فرود، یکی دیگر از ترسناک ترین اسرار است که مسافران باید نسبت به آن ناآگاه باقی بمانند! خلبانان در برخی مواقع قادر به بررسی صحیح نقطه فرود نیستند، اما قرار نیست این موضوع را مسافران نیز بدانند. این موضوع بسیار چالش برانگیز است، به طوری که برخی مواقع، خلبان با وجود قرارگیری برفراز فرودگاه قادر به دیدن آن نیست!تور دبی

مقاله پیشنهادی: با بایدها و نبایدهای فرهنگ سوار شدن به هواپیما آشنا هستید؟

ترسناک ترین اسرار خلبان‌ هامخفی کردن عمر هواپیما یکی دیگر از ترسناک ترین اسرار به عقیده مسافران است. خلبان‌ ها عقیده دارند میزان سلامت هواپیما به فاکتورهای زیادی بستگی داشته و به جای سال ساخت، باید میزان ساعت پرواز آن را در نظر گرفت، اما از نظر مردم عادی، هر چه سن یک هواپیما بیشتر باشد، سوار شدن به آن خطرناک‌تر خواهد بود.

یکی دیگر از ترسناک ترین اسرار درباره پروازهای هوایی، مدت زمان کوتاه جوابگویی ماسک‌های اکسیژن است. ماسک‌های آویزان شده از سقف تنها برای 10 دقیقه دوام می‌آورند! از طرفی حین کشیدن آن‌ها، به خاطر ایجاد شدن یک واکنش شیمیایی، احتراق ایجاد می‌شود!



:: برچسب‌ها: تور باکو , تور استانبول ,
:: بازدید از این مطلب : 147
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محبوبه

ترسناک ترین اسرار که فقط خلبان‌ها می‌دانند!

خلبان ها با هدف جلوگیری از هرج و مرج در کابین مسافران، از گفتن اسرار زیادی خود داری می‌کنند. ترسناک ترین اسرار مربوط به سفرهای هوایی که در ادامه اشاره می‌کنیم بهتر است مخفی باقی بمانند!

تور زمینی باکو

تور استانبول

اگر هر آن چه خلبان‌ ها درباره هواپیما و سفرهای هوایی می‌دانند، پیش از بلند شدن وسیله از زمین به مسافران اعلام کنند، اغلب آن‌ها احتمالا هواپیما را ترک خواهند کرد! به عنوان نمونه آن‌ها هرگز درباره میزان خطر چاله‌های هوایی صحبتی به میان نمی‌آورند. عدم اعلام عمر هواپیمایی که مسافران اکنون سوار آن شده‌اند یکی دیگر از ترسناک ترین اسرار است که باید مخفی بماند!تور باکو

بر اساس یک پست منتشر شده در وب سایت Quora توسط یک خلبان، آن‌ها هر آن چه می‌دانند را با مسافران به اشتراک نمی‌گذارند، چرا که ترسناک ترین اسرار نهفته در سینه‌هایشان، جز ترس و دلهره ثمره دیگری برای مسافران نخواهند داشت. در ادامه به بررسی گفته‌های این خلبان می‌پردازیم. پست وی در Quora بازدید زیادی توسط کاربران این وب سایت داشته است.

ترسناک ترین اسرار پروازهای هوایی از زبان یک خلبان

به عقیده وی چاله‌‌های هوایی قادرند برای مدت زمانی کوتاه هواپیما را تحت تاثیر قرار بدهند. به گفته او، متاسفانه مسافران از کمربند ایمنی می‌ترسند و در حالی که باید همیشه در حالت بسته بماند، آن را بعد از اوج گرفتن هواپیما به شکلی شل رها می‌کنند. طبق گفته این خلبان، چاله‌های هوایی ممکن است هر زمانی بدون هشدار قبلی رخ بدهند. با این حال، وقتی خلبان از مهمانداران درخواست می‌کند که از رفت و آمد در کابین مسافران خودداری کرده و بعد از نشستن، کمربند ایمنی خود را ببندند، موضوع جدی شده است.تور زمینی استانبول

تور گرجستان

ترسناک ترین اسرار خلبان‌ هایکی دیگر از ترسناک ترین اسرار که خلبان یا کادر پرواز در صورت اطلاع از آن از اعلامش به مسافران خودداری می‌کند، وجود بمب در هواپیما است. بر اساس گفته‌های یکی از ماموران امنیت پرواز شرکت‌های هواپیمایی، کادر پرواز دوست ندارد مسافران از شدت ترس به خود بلرزند و صندلی‌هایشان را کثیف کنند! این ترس تا جایی پیش می‌رود که برخی مسافران تلاش خواهند کرد بعد از باز کردن در اضطراری از آن خارج شوند، ولو این که هواپیما با سرعت چند صد کیلومتر بر ساعت در حال پرواز باشد!

مقاله پیشنهادی: چرا حالت پرواز گوشی باید داخل هواپیما فعال شود؟

خلبان‌ های دیگر مدعی شده‌اند برخورد با مشکل در زمان تلاش برای فرود، یکی دیگر از ترسناک ترین اسرار است که مسافران باید نسبت به آن ناآگاه باقی بمانند! خلبانان در برخی مواقع قادر به بررسی صحیح نقطه فرود نیستند، اما قرار نیست این موضوع را مسافران نیز بدانند. این موضوع بسیار چالش برانگیز است، به طوری که برخی مواقع، خلبان با وجود قرارگیری برفراز فرودگاه قادر به دیدن آن نیست!تور دبی

مقاله پیشنهادی: با بایدها و نبایدهای فرهنگ سوار شدن به هواپیما آشنا هستید؟

ترسناک ترین اسرار خلبان‌ هامخفی کردن عمر هواپیما یکی دیگر از ترسناک ترین اسرار به عقیده مسافران است. خلبان‌ ها عقیده دارند میزان سلامت هواپیما به فاکتورهای زیادی بستگی داشته و به جای سال ساخت، باید میزان ساعت پرواز آن را در نظر گرفت، اما از نظر مردم عادی، هر چه سن یک هواپیما بیشتر باشد، سوار شدن به آن خطرناک‌تر خواهد بود.

یکی دیگر از ترسناک ترین اسرار درباره پروازهای هوایی، مدت زمان کوتاه جوابگویی ماسک‌های اکسیژن است. ماسک‌های آویزان شده از سقف تنها برای 10 دقیقه دوام می‌آورند! از طرفی حین کشیدن آن‌ها، به خاطر ایجاد شدن یک واکنش شیمیایی، احتراق ایجاد می‌شود!



:: برچسب‌ها: تور باکو , تور استانبول ,
:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محبوبه

ساعات کاری دبی و تعطیلات رسمی در دبی

 

دبی شهری است که بیشتر بر اساس برنامه غرب پیش  میرود . اگر طبق ایران زمان کاری را بخواهیم در نظر بگیریم عصر پنجشنبه ها و جمعه ها به عنوان پایان هفته محسوب میشود اما در دبی برنامه کاری معمولا بر اساس غرب میباشد . در دبی پایان هفته جمعه و شنبه میباشد و ساعات کار در دبی از روز های یکشنبه تا پنجشنبه است . اما بانک ها و برخی شرکت های خصوصی در روزهای شنبه نیز کار میکنند .تور زمینی استانبول

 

اغلب سفارت ها ، وزارتخانه ها ، ادارات دولتی و کنسولگری های دبی از یکشنبه تا پنج شنبه از 7:30 تا 2:30 بعد از ظهر باز میباشند و در روز های جمعه و شنبه تعطیل هستند .

 

البته دفاتر و شرکت های خصوصی در دبی معمولا از 9 صبح شروع به کار میکنند .تور استانبول

 

دبی به احترام روزه داران معمولا ساعات کاری تغییر میکند .تور باکو

 

در دبی روزهایی که به صورت رسمی علاوه بر جمعه و شنبه تعطیل است عبارت است از :

 

سال نوی اسلامی ، لیله المعراج و تولد حضرت محمد ، عید فطر و عید العزا ، روز ملی امارات (2 دسامبر) روز الحاق (6 آگوست).تور گرجستان

 

با توجه به این که ماه قمری سالانه در روز به جلو میآید ، تعطیلاتی که بر اساس ماه قمری میباشد از یک هفته قبل اعلام میشود .تور زمینی باکو

 

جهت اطلاع از تور دبی  با ما در تماس باشید



:: برچسب‌ها: تور باکو , تور استانبول ,
:: بازدید از این مطلب : 163
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محبوبه

ویروس کرونا در استانبول و دیگر شهرها مثل آنتالیا ، کوش آداسی ، بدروم ، وان ، مارماریس یا آنکارا رویت شده است. در حال حاضر، وضعیت کرونا در ترکیه چگونه است؟

 

 

 

ویروس کرونا تبدیل به تیتر اول رسانه‌های خبری زیادی شده است. بسیاری از کشورها، درهای خود را روی تعدادی دیگر از کشورها بسته‌اند! در چنین شرایطی آیا سفر به ترکیه ایمن است؟ وب سایت gisanddata.maps.arcgis.com به طور دقیق درباره آخرین وضعیت مبتلایان، کشته شدگان و بهبود یافتگان از بیماری جدید اطلاع‌رسانی می‌کند. بر اساس این آمار، ترکیه نیز از شر ویروس کرونا در امان نبوده و بیماری ناشی از آن، به کشور همسایه‌مان نیز راه پیدا کرده است.

 

این مطلب به طور مستمر به‌روزسانی می‌شود. برای اطلاع از آخرین تغییرات و وضعیت ترکیه مخصوصا شهر استانبول، از نظر شیوع بیماری کووید 19، حتما به انتهای مطلب رفته و آخرین به‌روزرسانی را مطالعه کنید.

با این حال سفر به ترکیه هرگز توصیه نمی‌شود. ما نباید تبدیل به ناقل ویروس کرونا در استانبول ترکیه شویم! در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، در خانه مانده و استراحت کنید. اگر علائمتان شدیدتر شد و سرفه‌های خشک نیز بروز کرد، لزوم این کار افزایش پیدا می‌کند. شباهت‌های زیادی بین کرونا ویروس جدید و آنفلوآنزا و سرماخوردگی تشخیص آن را دشوار کرده است، به همین دلیل نمی‌توان دقیق اظهار نظر کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علائم، راه‌های تشخیص، راه‌های پیشگیری و راه‌های رهایی یافتن از بیماری، به مطلب مربوط به ویروس کرونا که لینک آن در ابتدای مطلب قرار گرفته است مراجعه کنید.

 

البته نه تنها تور استانبول، بلکه همه تورهای مسافرتی در سراسر دنیا کنسل شده و فرودگاه‌های اغلب نقاط دنیا در حالت خاموش فرو رفته‌اند. بهتر است برای فراهم شدن مجدد امکان سفر به سراسر دنیا، اکنون در منزل بمانیم. تا زمانی که ما با کمک به یکدیگر، زنجیره انتقال را قطع نکنیم، وضعیت همینطور بدتر و بدتر خواهد شد.

 

متهم شدن ترکیه به پنهان‌کاری درباره انتشار کرونا

همانند دیگر کشورهای دنیا، سایه گرانی بر سر اقلام مختلف افتاده و مردم از شنیدن اخبار مربوط به شیوع سریع یک بیماری تنفسی جدید در کشورشان نگران هستند. کشورهای مختلف ترکیه را به پنهان‌کاری درباره کرونا متهم کرده‌اند. این کشور شدیدا به توریسم متکی بوده و هر روز هزاران نفر از سراسر دنیا به شهرهای مختلف آن وارد می‌شوند. با این حال تا هفته گذشته، حتی یک مورد مبتلا به ویروس کرونا در استانبول ترکیه یا دیگر شهرهای کشور گزارش نشد.

 

ترکیه روز یازدهم مارس (بیست و یکم اسفند) اولین مورد مبتلا به بیماری کووید 19 را گزارش کرد. یک روز بعد دومین نفر نیز یافت شد. نکته اینجاست که دولت به شدت وضعیت رسانه‌ها را کنترل کرده و تا چند روز پیش، نزدیک به بیست نفر را به اتهام شایعه‌پراکنی درباره وضعیت کرونا در ترکیه دستگیر کرده بود.

 

به‌روزرسانی 28 اسفند 1398

تا امروز بر اساس آمار رسمی، در سرتاسر ترکیه 98 نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و یک نفر از آن‌ها جان خود را از دست داده است. روز گذشته یعنی بیست و هفتم اسفند ماه، اولین فوتی به خاطر این ویروس مرگبار در ترکیه ثبت شد.

 

در زمان انتشار اولیه مطلب، مرزها هنوز بسته نشده و وضعیت کرونا در سرتاسر دنیا این گونه نبود. در حال حاضر بیماری کووید 19 با سرعتی بسیار بالا در حال گسترش در اروپا است و اسپانیا و مخصوصا ایتالیا را به شدت درگیر کرده است. در دو کشور نام برده، تعداد کشته‌ها تا امروز به ترتیب 600 نفر و 2500 نفر بوده است. این موضوع سبب شد ترکیه شهروندان خود را از کشورهای اروپایی، که اکنون تبدیل به کانون گسترش کرونا شده‌اند، برگردانده و محدودیت‌های شدیدی در رفت و آمدها اعمال کند.

 

اکنون هرگز زمان خوبی برای مسافرت نیست. بهتر است برای حفظ سلامت خود همه برنامه‌هایتان برای گردش کردن را کنار گذاشته و فقط در خانه بمانید. نه تنها سفر خارجی، بلکه کوتاه‌ترین سفر داخلی نیز نباید داشته باشید.

 

به‌روزرسانی 4 فروردین 1399

طی چند روز آمار مبتلایان به ویروس کرونا در استانبول و دیگر شهرهای ترکیه به یکباره جهش پیدا کرده و به 1236 نفر رسید. بر اساس اعلام وزارت بهداشت کشور ترکیه، از این تعداد 30 نفر جان باخته‌اند. با توجه به افزایش شدید تعداد مبتلایان به کووید 19 در ترکیه، این کشور یک سری قوانین وضع کرد.

 

به عنوان نمونه افراد سالمند حق خارج شدن از منزل را ندارند. طبق تصمیم وزارت کشور ترکیه، افراد با سن بالاتر از 65 سال نباید از منزل خارج شوند، در غیر این صورت جریمه خواهند شد. مبلغ جریمه برای آن‌ها 3150 لیر در نظر گرفته شده است. البته راهکارهایی برای برطرف کردن نیازهای سالمندان خارج از منزل تعبیه شده است. آن‌ها می‌توانند به وسیله تماس با شماره تلفن‌ 156 مشکلات خود را بیان کنند.

 

تور زمینی استانبول

پلیس ترکیه بعد از گرفته شدن این تصمیم برای همکاری با وزارت کشور اعلام آمادگی کرد. نیروهای پلیس مایحتاج افراد معلول و ازکارافتاده و همچنین سالمندان را در منزل به آن‌ها تحویل می‌دهند. کافی است آن‌ها با اداره پلیس محل زندگی‌شان تماس تلفنی برقرار کرده و نیازشان را مطرح کنند.

 

به‌روزرسانی 8 فروردین 1399

در مقایسه با چهار روز قبل، تعداد مبتلایان به میزان زیادی افزایش پیدا کرد. اکنون بر اساس آمار رسمی، در کشور ترکیه 3630 نفر به بیماری کووید 19 مبتلا شده و از بین آن‌ها، 75 نفر جانشان را از دست داده است. ترکیه که در ابتدا، در انتهای فهرست کشورهای درگیر با ویروس کرونا قرار داشت، اکنون به نیمه‌های لیست رسیده است.

 

به‌روزرسانی 13 فروردین 1399

آمریکا در ابتدا، تعداد بسیار کمی مبتلا به بیماری کووید 19 داشت، به همین دلیل نیز رئیس جمهور این کشور دونالد ترامپ، آن را جدی نگرفت. اما امروز می‌بینیم این کشور به تنهایی، حدود بیست درصد کل بیماران را به خود اختصاص داده است! امیدواریم چنین اتفاقی برای ترکیه رخ نداده و کشور همسایه و دوست ما بتواند اوضاع را کنترل کند، چرا که طی چند روز اخیر، آمار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه به یکباره جهش پیدا کرد.

 

ترکیه که تا مدت‌ها اصلا در لیست کشورهای درگیر با ویروس کرونا نبود و حتی یک مورد ابتلا به این ویروس را نیز تا چند هفته پیش گزارش نکرد، اکنون به ابتدای فهرست رسیده است! در به‌روزرسانی قبلی در روز هشت فرردین اعلام کردیم ترکیه از انتهای فهرست دارندگان بیشترین مبتلا به کووید 19، به نیمه‌های آن رسیده است. پنج روز بعد، اکنون شاهد قرارگیری این کشور در بالای فهرست هستیم. ویروس کرونا در استانبول و دیگر شهرهای ترکیه با سرعتی بالا در حال انتشار است، هر چند مردم در سراسر این کشور مخصوصا بزرگترین شهر آن، استانبول، به صورت داوطلبانه خود را قرنطینه خانگی کرده‌اند.

 

ویروس کرونا در استانبول ترکیه

 

اکنون در مجموع، 13 هزار و 500 مبتلا به کووید 19 در ترکیه گزارش شده است. از این تعداد 214 نفر جانشان را از دست داده‌اند. وزارت بهداشت ترکیه روز گذشته گفت در طول یک شبانه‌روز اخیر، بعد از آزمایش نزدیک به پانزده هزار نفر مشکوک به کروناویروس، آزمایش 2704 نفر آن‌ها مثبت شده است. در همین بازه زمانی، بیماری کووید 19 جان 46 نفر از ترک‌زبانان را در کشور همسایه‌مان گرفت.

 

به‌روزرسانی 16 فروردین 1399

طی این سه روز آمار کشته شدگان بر اثر کووید 19 در ترکیه بیشتر از دو برابر شد! اکنون تعداد مبتلایان قطعی 21 هزار نفر بوده و از بین آن‌ها 425 نفر جان باخته است. بر اساس گفته‌های فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه تا امروز 484 نفر از افراد بعد از به دست آوردن بهبودی از بیمارستان‌ها مرخص شدند. متاسفانه از بین 21 هزار مبتلا، 1251 نفر در بیمارستان‌ها تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند. از این تعداد، 867 نفر به دستگاه تنفس مصنوعی متصل شده‌اند.

 

فقط طی 24 ساعت گذشته، 2 هزار و 786 مبتلای جدید گزارش شد که با آمار روزانه اخیر ایران طی هفته اخیر برابری می‌کند. بیش از نیمی از مبتلایان در استانبول قرار دارند. این موضوع البته غیر طبیعی نیست. استانبول بزرگترین، پرجمعیت‌ترین و پررفت و آمدترین شهر ترکیه بوده و به تنهایی 15 میلیون نفر جمعیت دارد. از بین 21 هزار مبتلا، 12 هزار نفر در استانبول، 1100 نفر در ازمیر، 860 نفر در آنکارا، 600 نفر در قونیه و 500 نفر در کوجا ائلی قرار دارند.

 

فخرالدین کوجا اطلاعات بیشتری درباره وضعیت ویروس کرونا در ترکیه در اختیارمان قرار داد. بر اساس گفته‌های وزیر بهداشت دولت کنونی ترکیه، تعداد افراد قربانی دارای سن بالاتر از 50 سال به طور دائم در حال افزایش است. بر اساس آمار به دست آمده در ترکیه، تعداد مردان کشته شده از زنان بیشتر است. این موضوع با آمار دیگر نقاط دنیا برابری می‌کند. گفتنی است نزدیک به 78.7 درصد مرگ و میرها در افراد بالاتر از 60 سال رخ داده است.

 

فخرالدین کوجا از کاهش پیدا نکردن تردد در شهرهای مختلف مخصوصا استانبول گله کرد. بررسی‌های دانشمندان ترک نشان می‌دهد در شهر شلوغ و پررفت و آمدی همچون استانبول، یک فرد قادر است ویروس را به 16 نفر دیگر انتقال بدهد!

 

به‌روزرسانی 27 فروردین 1399

ترکیه اکنون از نظر تعداد مبتلایان به کرونا پشت سر ایران قرار دارد، هر چند تعداد کشته‌های آن به مراتب کمتر از کشور ما است. این کشور همسایه ایران در حاضر از نظر تعداد افراد گرفتار با ویروس کرونا در رتبه نهم قرار دارد. مجموع تعداد مبتلایان تا بعد از ظهر روز بیست و هفتم فروردین 65 هزار و 111 نفر بوده و از بین آن‌ها، 1403 نفر جان خود را از دست داده است.

 

به تازگی یک دانشمند ترک موفق به توالی‌یابی کروناویروس جدید (SARS-COV-2) شد. این دانشمند از استادان دانشگاه ارجیس بوده و موفق شده ژنوم‌های ویروس مهلک نام برده را بعد از یافتن توالی آن‌ها، نقشه‌برداری کند. پروفسور آیکوت اوزدارندلی، رئیس مرکز تحقیقات واکسن وابسته به دانشگاه ارجیس در استان کایسری ترکیه گفت دستاورد اخیر، به یافتن واکسنی برای این بیماری کمک زیادی خواهد کرد.

 

با توجه به شیوع ویروس کرونا در شهر استانبول، دولت ترکیه تصمیم گرفت داخل فرودگاه آتاتورک بیمارستانی ایجاد کند. این بیمارستان هزار تخت‌خوابی بوده و پی‌ریزی آن به تازگی به پایان رسید. گفتنی است در مقایسه با بقیه شهرها، ویروس کرونا در استانبول با سرعت بیشتری در حال انتشار است.

 

رئیس جمهور ترکیه 9 روز پیش، از ساخت یک بیمارستان در دل فرودگاه آتاتورک خبر داد و اکنون شاهد پیشرفت‌های بسیار خوب این پروژه عمرانی هستیم. در این روز اعلام شد اتمام پروژه به 45 روز زمان نیاز دارد. در نتیجه تا تکمیل بیمارستان جدید استانبول در فرودگاه آتاتورک باید بیش از یک ماه دیگر انتظار بکشیم.

تور دبی

بر اساس تصاویر هوایی تازه منتشر شده دریافتیم کارگران در اینجا بی‌وقفه مشغول به کار بوده و کار پی‌ریزی بنا به پایان رسیده است. جالب است بدانید برای ساخت این بیمارستان، یکی از باندهای فرودگاه تخریب و غیر قابل استفاده شد!

 

ترکیه از نظر تعداد مبتلایان و افراد درگذشته به خاطر ویروس کرونا از ایران جلو زده و وضعیت بدتری دارد. آمار روزانه تعداد مبتلایان و همچنان کشته شده‌ها طی هفته اخیر، در مقایسه با آماری که ایران ارائه می‌کند، شیوع سریع بیماری کووید 19 در کشور همسایه‌مان را نشان می‌دهد.

 

در حالی که تعداد مبتلایان به کرونا در ایران طی چند روز اخیر زیر دو هزار نفر بوده، ترکیه روز بیست و ششم فروردین تعداد افرادی که ابتلای آن‌ها به کووید 19 تایید شده است را 4 هزار و 62 نفر اعلام کرد! در همین روز 107 نفر جان خود را از دست داد.

 

به‌روزرسانی 14 اردیبهشت 1399

ویروس کرونا در ترکیه همچنان می‌تازد. بر اساس آخرین آماری که دانشگاه جان هاپکینز درباره وضعیت بیماری کووید 19 در کشورهای مختلف دنیا منتشر کرده است، تا امروز در کشور ترکیه 124 هزار نفر مبتلا به کروناویروس تشخیص داده شده و از بین آن‌ها 3336 نفر درگذشته است. برای مقایسه، آمار رسمی مبتلایان به بیماری تنفسی جدید در ایران تا همین روز 97 هزار نفر است، اما 6203 نفر جان باخته‌اند.

 

از نظر تعداد مبتلا ترکیه اکنون هشتمین کشور درگیر با کرونا است. پشت سر آن ایران قرار دارد. البته بر اساس این آمار و ارقام نمی‌توان درباره توان یک کشور در مهار ویروس کرونا یا قدرت آن در علم پزشکی صحبت کرد. برخی معتقدند پایین بودن آمار در یک کشور، به جای قدرت، شاید نشانه ضعف آن باشد، چرا که نتوانسته در تشخیص درست بیماران و همچنین تشخیص علت مرگ یک سری افراد دقیق عمل کند. با توجه به شناخت ناکافی درباره کووید 19 با وجود گذشت پنج ماه از پیدا شدن سر و کله آن، هنوز نمی‌توان درباره‌اش با قطعیت اظهار نظر کرد.

 

ایران و ترکیه دو همسایه با ارتباطات تجاری بسیار خوب هستند، اما شیوع بیماری تنفسی منحوس جدید سبب شد حجم مسافرت ایرانی‌ها به ترکیه، 99 درصد کاهش پیدا کند! 1 درصد باقی مانده نه به منظور گشت و گذار، بلکه برای پیگیری کارهای اقتصادی خود به شهرهای کشور مجاور سفر کرده‌اند.

 

ترکیه تصمیم گرفته از روز اول ژوئن (دوازدهم خرداد) مدارس را باز کند. با در نظر گرفتن بازه زمانی یک ماهه تا رسیدن به این روز، بعید نیست در این تصمیم تجدید نظر شود. البته مدارس فقط برای دانش آموزان پایه‌های 8 و 12 باز شده و بقیه همچنان باید در منزل بمانند.

تور باکو تور زمینی باکو

درباره ایجاد پروتکل‌هایی به منظور بازگشایی ایمن مراکز خرید در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در ترکیه نیز اخباری شنیده می‌شود. رئیس انجمن سرمایه‌گذاران این کشور اعلام کرد مراکز خرید، در صورت صدور مجوز کمیته علمی کرونا، بر اساس قانون «به ازای هر ده متر مربع یک مشتری» به صورت محدود باز خواهند شد. این برنامه از یک هفته دیگر آغاز شده و از دوازدهم خرداد، روال کار مراکز خرید به شکل قبل بازمی‌گردد. البته تا اطلاع ثانوی، ورود به مراکز خرید شهرهای سراسر ترکیه منوط به استفاده از ماسک است.تور گرجستان

 



:: برچسب‌ها: تور باکو , تور استانبول ,
:: بازدید از این مطلب : 147
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محبوبه

عجایب هفتگانه طبیعی دنیا را شناخته و برای سفر به آن‌ها برنامه‌ریزی کنید!

عجایب هفتگانه طبیعی دنیا بیش از هر نقطه‌ای دیگر در کره خاکی ارزش دیدن دارند. عجایب 7 گانه جهان را شناخته و برای رفتن به آن‌ها برنامه‌ریزی کنید.

 تور زمینی باکو از تهران

تور باکو از تهران

 

 

 

با سفر می‌توانید به معجزه آفریدگار این سیاره خاکی پی ببرید، چرا که در هر گوشه‌ای از زمین، بخشی زیبا از جهان طبیعت را مشاهده خواهید کرد. برخی از آن‌ها بسیار خاص بوده و هر بیننده‌ای را مات و مبهوت نگه می‌دارند. 7 مورد از آن‌ها با عنوان عجایب هفتگانه طبیعی دنیا شناخته شده و تماشایشان از نزدیک به هر انسانی واجب است!

 

تور استانبول

تور گرجستان

تور دبی

اختلاف بر سر عجایب هفتگانه طبیعی دنیا

نکته مهم اینجاست که هر مرجعی، یک لیست متفاوت ارائه کرده و هفت نقطه مختلف را به عنوان عجایب معرفی می‌کند. با این حال، با در نظر گرفتن اشتراک‌های این فهرست‌ها و تاکید روی منابع معتبرتر و مشهورتر، می‌توان با قطعیت لیست زیر را ایجاد کرد.

 

در مقابل هر مورد نام انگلیسی آن نیز آورده شده است. به وسیله جستجوی آن در گوگل می‌توانید به تصاویر بیشتری دست پیدا کرده و با مشاهده، بیشتر به تماشای عجایب طبیعی هفتگانه دنیا تشنه شوید!

 

دره گرند کانیون - The Grand Canyon

عجایب هفتگانه طبیعی دنیا

 

در یکی از مطالب قبلی بیشتر درباره گرند کانونی صحبت کردیم. تقریبا در همه فهرست‌هایی که برای معرفی عجایب هفتگانه دنیا توسط وب سایت‌ها و مراجع مختلف ایجاد شده است، نام این دره واقع در آریزونای آمریکا دیده می‌شود. طول دره 446 کیلومتر بوده و عمق آن 1600 متر است. دره عرض ثابتی نداشته و در طول مسیر متغیر است، اما عریض‌ترین قسمت آن 29 کیلومتر پهنا دارد.

 

بد نیست بدانید چنین منطقه زیبایی، در طول میلیون‌ها سال و به خاطر خروش رودخانه کلرادو از دل آن شکل گرفته است. بررسی‌های تاریخ شناسان نشان داد رودخانه کلرادو برای ایجاد مسیر عبور خود، حدود 17 میلیون سال پیش دره گرند کانیون را رفته رفته ایجاد کرد.

 

کمتر فردی در صورت مسافرت به آمریکا، فرصت رفتن به این دره شگفت‌انگیز را از دست خواهد داد. تورهای حرفه‌ای، شما را به دل اعماق آن برده و سفری ماجراجویانه برایتان رقم خواهند زد. البته امکان پا گذاشتن در همه بخش‌های دره وجود ندارد.

 

پاریکوتین - Parícutin

کوه Parícutin

 

یکی دیگر از مکان‌هایی که نام آن در بیشتر فهرست‌های عجایب هفتگانه طبیعی دنیا دیده می‌شود، پاریکوتین است. پاریکوتین را باید یک کوه آتشفشانی نوظهور دانست که بشر موفق شده از ابتدای شکل‌گیری تا مرگ آن را نظاره‌گر باشد.

 

این آتشفشان مرده شکلی مخروطی داشته و در ایالت میچواکان مکزیک واقع شده است. طی یک دوره 9 ساله، فعالیت‌های آتشفشانی در این منطقه افزایش پیدا کرد. نتیجه، ظاهر شدن پاریکوتین بین سال‌های 1943 الی 1952 بود. در طول این دوره دانشمندان موفق شدند برای اولیه مرتبه چرخه‌ زندگی یک آتشفشان را از تولد تا مرگ آن به طور کامل بررسی کنند.

 

فوران‌های پاریکوتین حدود 9 سال زمان برد. طی این بازه زمانی جریان‌های گدازه با حجم 1.4 کیلومتر مکعب، منطقه‌ای بزرگ با اندازه 16 کیلومتر مربع را پوشاند. حدودا شش ماه بعد از شکل‌گیری، از فعالیت‌های آتشفشانی پاریکوتین به شکل چشم‌گیری کاسته شد. در عوض یک سری انفجارهای شدید بروز کرد. آخرین فوران پاریکوتین به سال 1952 میلادی برمی‌گردد. در ادامه اینجا تبدیل به یک آتشفشان مرده شد. زمین شناسان عقیده دارند در اینجا هرگز مجددا فعالیت‌های آتشفشانی رخ نداده و پاریکوتین هرگز دوباره فعال نخواهد شد.

 

شفق قطبی - Aurora

عجایب هفتگانه طبیعی دنیا

 

در یکی از مطالب قبلی به طور مفصل درباره این پدیده طبیعی بسیار زیبا و نحوه ایجاد آن صحبت کردیم. برخلاف سایر عجایب هفتگانه طبیعی دنیا شفق قطبی یک مکان خاص روی کره زمین نیست، بلکه باید از آن به عنوان یک رویداد طبیعی تماشایی نام برد که در نزدیکی قطب شمال و جنوب قابل مشاهده است. این پدیده زیبا را با نام‌های «پرتو شمالی» یا «پرتو جنوبی» نیز می‌شناسند.

 

با افزایش عرض جغرافیایی در نزدیکی قطب جنوب، احتمال دیدن شفق قطبی، با کیفیت بیشتر، افزایش پیدا می‌کند. یکی دیگر از تفاوت‌های آن با سایر عجایب طبیعی، نیاز به خیره شدن به آسمان برای تمشا است، به جای این که روی سطح سیاره به دنبال آن باشید!

 

در طول روشنایی روز نمی‌توان این پدید را به درستی تماشا کرد. همچنین در شهرها، به خاطر آلودگی نوری، دیدن شفق قطبی امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل دوست‌داران تماشای آن باید دل به دریا زده و از شهر خارج شوند. محل ایجاد آن یونوسفر است.

 

در مطلبی جداگانه به طور مفصل درباره چگونگی پیدایش این رویداد صحبت کردیم، اما به طور خلاصه بد نیست بدانید دلیل ظهور شفق قطبی، برخورد ذرات باردارِ تابیده از خورشید و یونیزه شدن مولکول‌های موجود در یونوسفر محسوب می‌شود. آن‌ها پس از برخورد با جو زمین، یک سری نورهای رنگارنگ را شکل می‌دهند.

 

گفتنی است یونیسفر در بالاترین لایه‌ جو واقع شده است. این لایه اشعه خطرناک فرابنفش و پرتو ایکس متصاعد شده از ستاره منظومه شمسی را به خود جذب کرده و شبیه به یک سقف از رسیدنشان به زمین و تابیده شدن به انسان‌ها جلوگیری می‌کند.

 

آبشار ویکتوریا - Victoria Falls

عجایب هفتگانه طبیعی دنیا

 

آبشار ویکتوریا با اندازه 108 متر توسط رودخانه زامبزی، واقع در در مرزهای زامبیا و زیمباوه، ایجاد شده است. دیوید لیوینگستن به عنوان یک پزشک اسکاتلندی عاشق سفر، در سال 1855 میلادی این آبشار را کشف کرد. در ادامه به افتخار ملکه ویکتوریا، وی این نام را برای آبشار برگزید.

 

البته مردم محلی آبشار یاد شد را با نام موسی اوآ تونیا می‌شناسند که به زبان محلی آن‌ها به معنی مه خروشان است. مردم محلی هنوز برای اشاره به آبشار از این اسم استفاده می‌کنند. دولت زیمباوه شش سال پیش اعلام کرد در پی تغییر رسمی نام این مکان طبیعی بسیار دیدنی است. نام آن هر چه که باشد، یکی از عجایب هفتگانه طبیعی دنیا محسوب می‌شود.

 

اینجا بزرگترین آبشار دنیا نیست، اما در صورتی که دو فاکتور ارتفاع و پهنا را لحاظ کنیم، این لقب را به خود اختصاص خواهد داد. بهترین زمان برای دیدن آن، بین ماه‌های سپتامبر (نیمه شهریور) تا دسامبر (نیمه دی) است. در طول این بازه زمانی سطح آب رودخانه پایین آبشار ویکتوریا پایین آمده و امکان شنا کردن فراهم می‌شود. البته حتی در این شرایط نیز اکیدا توصیه می‌کنیم از شنا کردن در این منطقه خودداری کنید. طی چند سال اخیر افرادی حین شنا کردن در پایین آبشار جانشان را از دست داده‌اند.

 

بندر ریو دو ژانیرو - Harbor of Rio de Janeiro

بندر ریو دو ژانیرو

 

گوانابارا نام خلیجی به طول 31 کیلومتر است. این خلیج در شرق شهر ریو دو ژانیرو قرار گرفته و نزدیک به یکصد جزیره حوالی آن وجود دارد. به عنوان شناخته شده‌ترین آن‌ها باید به پاکوتا و ویلگانون اشاره کنیم. در دل این جزایر، با هدف تمیز نگه داشتن هوا، اغلب حمل و نقل با استفاده از وسایلی همچون دوچرخه صورت می‌گیرد.

 

پیش از این، خلیج گوانابارا از نظر زیست بوم بسیار غنی بود، اما شتاب گرفتن شهرنشینی به فرآیند تخریب آن دامن زده است. با این حال، بندر ریو دو ژانیرو هنوز به اندازه‌ای زیبا است که آن را به عنوان یکی از عجایب هفتگانه طبیعی دنیا می‌شناسند. دولت برزیل به خاطر برگزاری مسابقات المپیک در این کشور در سال 2016 دستی به سر و روی ناحیه اطراف خلیج گوانابارا کشید، به همین دلیل در مقایسه با پنج سال قبل، وضعیت بهتری پیدا کرده است.

 

دیواره بزرگ مرجانی - Great Barrier Reef

دیواره بزرگ مرجانی

 

نواری در دریای کورال شرق ایالت کوئینزلند، متشکل از سه هزار صخره و نهصد جزیره، مجموعه‌ای بسیار زیبا و بزرگ را تشکیل داده است، به طوری که تعداد زیادی از مراجع آن را به عنوان یکی دیگر از عجایب دنیای طبیعت می‌شناسند. طول این مجموعه به طور کلی بیش از 2500 کیلومتر است!

 

عقیده به امکان مشاهده کردن دیوار چین از ایستگاه فضایی بین‌المللی اشتباه است، اما تعداد زیادی از فضانوردان ساکن این ایستگاه در خاطرات خود یا تصاویر گرفته شده با دوربین‌های عادی و حرفه‌ای، به دیواره بزرگ مرجانی شرق ایالت کوئینزلند اشاره می‌کنند! با وجود گستردگی کشور استرالیا، اینجا یکی از مهمترین مکان‌های دیدنی آن محسوب شده و نماد کوئینزلند است.

 

برای تماشای این دیواره بزرگ، توریست‌ها اغلب به شهرهای تانزویل، کَنز و مِکای سفر می‌کنند. بد نیست بدانید عظمت آن به حدی است که علاوه بر شناخته شدن به عنوان یکی از عجایب هفتگانه طبیعی دنیا در سال 1981 میلادی در میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسید.

 

دولت استرالیا تلاش زیادی برای حفظ زیست بوم منطقه کرده که از جمله آن‌ها تاسیس پارک دریایی دیواره بزرگ مرجانی در سال 1975 است. در سال 2012 مشخص شد طی سی سال گذشته، تعداد مرجان‌های دیواره بزرگ 50 درصد کاهش پیدا کرده که اصلا خبر خوبی نیست. با وجود تاثیرات منفی انسان در تخریب این دیوار بزرگ، به گفته دانشمندان اصلی‌ترین دلایل از بین رفتن این منطقه طوفان‌های شدید و از طرفی ازدیاد ستاره‌های دریایی به شمار می‌روند. البته اگر بتوان جمعیت ستاره‌های دریایی را در منطقه کنترل کرد، دیوار مرمت خواهد شد.

 

قله اورست - Mount Everest

قله اورست

 

در نهایت به قله اورست می‌رسیم که باید از آن به عنوان بلندترین نقطه روی سطح زمین نام برد. این قله جزو عجایب هفتگانه طبیعی دنیا بوده و ارتفاع آن 8848 متر از سطح دریا است. برای اولین مرتبه، یک تیم کوهنوردی حرفه‌ای اهل انگلستان در دهه 1920 تلاش کرد بلندترین کوه دنیا را فتح کند، اما موفق نشد. در سال 1953 ادموند هیلاری اهل نیوزلند و تنزینگ نورگای اهل شرپا با موفقیت به نوک قله رسیدند.

 

تا امروز تیم‌های مختلفی از سراسر دنیا موفق به رفتن به بام دنیا شده‌اند، اما این کار نیازمند قدرت جسمانی بالایی است. از طرفی حتی برخی از حرفه‌ای‌ترین کوهنوردان نیز جان خود را در این مسیر از دست داده‌اند. به همین دلیل باید ریسک این ماجراجویی بزرگ را به جان خرید.

 



:: برچسب‌ها: تور باکو , تور استانبول ,
:: بازدید از این مطلب : 152
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محبوبه

زمان برگزاری دبی اکسپو 2020 به تاریخ دیگری موکول شد. شیوع ویروس کرونا سبب شد زمان نمایشگاه Dubai Expo 2020 برای مدتی طولانی به تعویق بیفتد.

 

تور باکو از تهران  تور وان از تهران تور استانبول از تهران تور زمینی باکو از تهران

 

کمیته اجرایی BIE به عنوان نهادی ناظر بر اجرای رویدادها و نمایش‌های بین المللی بزرگ تصمیم گرفت به خاطر شیوع ویروس کرونا زمان برگزاری دبی اکسپو 2020 را برای مدتی طولانی عقب بیندازید. به این ترتیب زمان برگزاری آن به اول اکتبر 2021 (9 مهر 1400) الی 31 مارس 2022 (11 فروردین 1401) موکول خواهد شد.

 

بر اساس قوانین، به منظور به تصویب رسیدن پیشنهاد تعویق زمان برگزاری این رویداد، دو سوم اعضای کمیته اجرایی BIE باید رای موافق بدهند. قرار است در روز 24 آوریل (5 اردیبهشت) و 29 می (9 خرداد) رای‌گیری به منظور گرفتن تصمیم نهایی برگزاری شود. کمیته اجرایی از دوازده نفر تشکیل شده و قرار است به زودی، یک ویدیو کنفرانس به صورت مجازی برگزاری کنند.

 

تا امروز رویدادهای مختلفی به خاطر شیوع بیماری تنفسی کووید 19 به طور کامل لغو شده است. نهادهای برگزاری برخی رویدادها، تا لحظه آخر برای جلوگیری از بروز این رخداد و برگزاری رویداد طبق برنامه قبلی تلاش کردند، اما در نهایت، انصراف دادن تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان آن‌ها را مجبور به لغو کرد.

 

بد نیست بدانید بر اساس برنامه‌های قبلی و پیش از مطرح شدن بحث به تعویق افتادن زمان برگزاری دبی اکسپو 2020 قرار بود این رویداد بین روزهای 20 اکتبر 2020 (29 مهر 1399) و 10 آوریل 2021 (1 اردیبهشت 1400) برگزار شود. با در نظر گرفتن بازه‌ زمانی جدیدی که برای دور بعدی برگزاری این رویداد بسیار بزرگ در نظر گرفته شده است، این تاریخ دقیقا یک سال و یک روز به تعویق خواهد افتاد!



:: برچسب‌ها: تور باکو , تور استانبول ,
:: بازدید از این مطلب : 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محبوبه

دره گرند کانیون آمریکا هر بیننده‌ای را میخ‌کوب می‌کند

دره گرند کانیون یکی از دیدنی ترین مکان‌ها در سراسر آمریکا و از عجایب هفتگانه دنیا است. در این مطلب تصاویر و عکس های Grand Canyon را دیده و با ویژگی‌های آن آشنا می‌شویم.

گرند کانیون نه تنها در سراسر ایالات متحده آمریکا، بلکه در کل دنیا یکی از بی‌نظیرترین مکان‌های دیدنی به شمار می‌رود. بسیاری از توریست‌ها آن را جادویی بی‌مانند خطاب کرده و معجزه طبیعت می‌دانند؛ بعد از رفتن به این دره زیبا، با چشم‌انداز وصف‌نشدنی، دوست ندارید آن را ترک کنید!

تور استانبول

گرند کانیون

 

یکی از نکات مهمی که زیبایی طبیعی این دره را دو چندان کرده، رود 465 کیلومتری قرار گرفته در میانه آن محسوب می‌شود. این رود کلرادو نام داشته و بخشی از زیبایی دره گرند کانیون مدیون آن است. Grand Canyon در ایالت آریزونا قرار داشته و عمق آن 6.1 کیلومتر است. این موضوع سبب می‌شود یکی از عمیق‌ترین دره‌های دنیا نیز نام بگیرد. تشکیل آن به دست رودخانه کلرادو، حدود 6 میلیون سال قبل، صورت گرفت.

تور دبی

گرند کانیون

 

ابتدا به نکته بسیار مهمی اشاره می‌کنیم که تشنگی شما برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دره، تماشای عکس‌های آن و سپس برنامه‌ریزی برای تماشا از نزدیک بعد از سفر به آمریکا را بیشتر می‌کند؛ گرند کانیون، یکی از عجایب طبیعی هفتگانه دنیا است!

تور باکو

تور گرجستان

تور زمینی باکو

دیگر مشخصات و ویژگی‌های گرند کانیون

درازی این دره نزدیک به 445 کیلومتر بوده و 30 کیلومتر پهنا دارد. رنگ‌های زیبای دیواره‌های دره از جمله دلایل جذابیت ظاهری آن محسوب می‌شود. در طول میلیون‌ها سال، فرسایش سبب شده این دیوارها ترکیبی از رنگ‌های قرمز، زرد، قهوه‌ای و خاکستری داشته باشند. گفتنی است هر یک از لایه‌های رنگی نشانی از یک دوره تاریخی در دوران زمین شناسی محسوب می‌شود. بر اساس ارزیابی تاریخ‌شناسان، برخی از سنگ‌های قرار گرفته در کنار رودخانه کلرادو، به اندازه عمر کره زمین یعنی حدود چند میلیارد سال قدمت دارند!

 

گرند کانیون

 

دره‌ بزرگی که امروز در گرند کانیون ایجاد شده در ابتدا عمق خیلی زیادی نداشت و یک دریای کم عمق به شمار می‌رفت. به عبارتی اگرچه عمق آن کمتر بود، اما در عوض سراسر با آب پوشیده شده و یک دریا به شمار می‌رفت. پیدا شدن فسیل انواع جانوران دریایی و صدف‌ها گویای این ماجرا و تاریخچه بسیار قدیمی گرند کانیون است.

 

گرند کانیون

 

به مرور زمان رودخانه کلرادو تغییر جهت داد و در لا به لای این فلات حرکتش را آغاز کرد. به مرور زمان رودخانه به چند شاخه تقسیم و از دل آن، چند دره ایجاد شد. البته انسان‌های زیادی شاهد این ماجرا نبوده و از کشف دره نام برده، حدود پانصد سال می‌گذرد.

 

کشف شدن دره و عمومی شدن آن

در سال 1540 میلادی، یک اسپانیایی در حالی که در پی یافتن هفت شهر کابولا بود، به این دره برخورد کرد. این موضوع سبب شد اروپایی‌ها و سپس مردم سراسر دنیا به وجود چنین محیط طبیعی خارق‌العاد‌ه‌ای پی ببرند. البته از حدود هزاران سال قبل، بومیان آمریکایی در آن سکونت داشتند. طبق بررسی‌های جدید تاریخ شناسان مشخص شد مردمانی از پوئبلو نزدیک به 3500 سال قبل در دره گرند کانیون آمریکای کنونی زندگی می‌کردند. طی چند قرن اخیر، این مکان محل سکونت سرخ‌پوستان بوده است.

 

گرند کانیون

 

از ابتدای قرن بیستم (بعد از سال 1900) رفته رفته محبوبیت این دره نزد مردم و توریست‌های سراسر دنیا بیشتر شد و توجه بیشتری به خود جلب کرد. اکنون آن را تبدیل به یک پارک ملی کرده‌اند و هر سال نزدیک به 5 میلیون توریست از دره بازدید می‌کنند. اگر تصمیم گرفتید به اعماق دره سری بزنید، باید خود را برای یک ماجراجویی اساسی آماده کنید. این سفر هیجانی چند روز طول خواهد کشید!

 

گرند کانیون

 

کلبه‌هایی در قسمت‌های عمیق دره ایجاد شده تا بعد از رسیدن به این قسمت با تلاش زیاد، پیش از بازگشت بتوانید مدتی را استراحت کنید. در نتیجه سفر به گرند کانیون و دست زدن به اکتشاف و بررسی در آن، یک ماجراجویی اساسی چند روزه خواهد بود.

 

برای افرادی که به هیجان تشنگی دارند، کلبه‌هایی بر لبه ضلع جنوبی ایجاد شده تا حین سکونت در آن‌ها، خود را در بالای پرتگاهی با ارتفاع 2133 متر ببینید. ارتفاع از کف در لبه شمالی 300 متر بیشتر از لبه جنوبی بوده و رسیدن به آن نیز دشوارتر است، به همین دلیل مسئولان این پارک ملی کلبه‌ها را در قسمت پایینی قرار دادند.

منبع :https://bisungasht.com/mag/grand-canyon/

 



:: برچسب‌ها: تور باکو , تور استانبول ,
:: بازدید از این مطلب : 157
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 ارديبهشت 1399 | نظرات ()